Klienci

Aktualności2

Pielęgnacja w ciąży? To nie takie proste!

Pielęgnacja w ciąży? To wcale nie takie proste!Mimo że wybór kosmetyków w drogeriach, perfumeriach i sklepach online jest ogromny, bardzo trudno znaleźć informację, czy dany kosmetyk mogą stosować kobiety w ciąży i karmiące piersią.

 
Domowa oaza

Domowa oazaTrend domowej oazy lansuje przytulne, rodzinne wnętrza, mające być bezpiecznym, sprzyjającym wypoczynkowi miejscem.

 
Nasiona sezamu w zdrowej diecie
poniedziałek, 22 października 2018 09:41

 

Popularne w kuchni Dalekiego Wschodu nasiona sezamu stanowią dziś cenny dodatek nie tylko do sushi, ale też ważny składnik naszego codziennego menu- musli, sałatek, ryżu, deserów, pieczywa i innych wypieków. Sezam biały łuskany, a teraz także Sezam czarny w gamie bakalii HELIO, ze względu na swoje dobroczynne właściwości powinien być na stałe obecny w każdej zdrowej diecie!

 

Sezam HelioSezam to małe nasionka o słodkawym, lekko orzechowym smaku, które kryją w sobie wielką moc witamin, mikro i makroelementów. Są naturalnym źródłem witamin z grupy B- tiaminy, ryboflawiny, niacyny i wit. B6, które są niezbędne dla organizmu człowieka, gdyż pomagają m.in. w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, a także mają znaczący wpływ na nasz metabolizm energetyczny. Ponadto, nasiona sezamu- zarówno białego, jak i czarnego (dostępnego od niedawna również w bogatej ofercie bakalii HELIO) zawierają także ważne makroelementy takie, jak: potas, magnez, fosfor oraz mikroelementy- żelazo i cynk- wspierające m.in. nasz układ odpornościowy. Dodatkowo, sezam czarny wzbogacony jest w wapń niezbędny do utrzymania zdrowych kości, a sezam biały HELIO- ze względu także na zawartość białka- powinien być obecny w każdej diecie - zwłaszcza wegetariańskiej.

 

Sezam HelioNasiona sezamu HELIO wyróżniają nie tylko bogate wartości odżywcze, ale także walory smakowe, dzięki czemu znajdują szerokie zastosowanie w naszej codziennej kuchni. Można je jeść na surowo, prażyć, gotować i dodawać do przeróżnych potraw. Są idealne do musli, zup, sałatek, owocowych koktajli czy deserów, np. chałwy. Stanowią też świetny składnik panierek, wspaniale wzbogacają smak pieczywa i innych wypieków, ale przede wszystkim są dziś niezastąpione w daniach kuchni azjatyckiej czy japońskiej- w której zwłaszcza bardziej aromatyczny sezam czarny tworzy perfekcyjny duet z sushi uramaki.

Biały czy czarny? Bez względu na to, którą odmianę wybierzemy, nasze codzienne potrawy z dodatkiem sezamu HELIO będą nie tylko smaczniejsze, ale przede wszystkim bogatsze w ważne dla naszego zdrowia- witaminy, mikro i makroelementy!

 
Reklama
  • tołpa® pure trends
    tołpa® pure trends
  • Youth to the People
    Youth to the People
  • AVA Revival
    AVA Revival
Reklama

Ostatnio komentowane